jueves, 27 de diciembre de 2012

PRÀCTICA DE LES WEBQUESTS



Ara toca el treball de les webquests, que tant ens servirà per a poder fer el treball del projecte. Treballarem la part instrumental per a crear una webquest. I llavors en grup arrencarem la creació de la nostre webquest. Aleshores anem per punts:


1. Cercar i valorar diferents eines per a la creació de webquests.



GENERADORS DE WEBQUEST



Permet crear la webquest en línia. Tens la possibilitat de crear-la en diferents llengües. Pots escriure la introducció, descripció de la tasca, el procés i un apartat de recursos.



Permet crear la teva webquest fàcilment, també et permet modificar cada part sense cap dificultat. És necessari enregistrar-se. Creada per a Miquel A. Jorquera i recolzat per al Regió de Múrcia.



GENERADOR PÀGINES WEB



Et permet crear la teva pròpia pàgina web. No es necessari cap coneixement de programació HTML i FLASH. Permet seleccionar diverses combinacions de fons i colors deixant escollir més de 500 possibilitats. Permet editar la pàgina web una vegada creada. La seva publicació es fa automàticament. S’actualitza la pàgina web cada cop que hi hagi canvis



És gratuït, només fa falta enregistrar-se. Hi trobem gran varietat de disseny i contingut. Es pot crear el teu propi domini per exemple www.educaciótic.com.



SOFTWARE DE CREACIÓ DE WEB



Aquest software de creació no és gratuït i es pot comprar a través de la mateixa plana web de Microsoft. Hi trobem gràfics d’alta qualitat: transparències, ombres… ha través dels mòbils, tablets... Hi ha assistència tècnica en línia en cas de que tinguem cap problema. El seu preu és de 89€



Permet elegir el teu propi disseny i realitzar-la d’una manera ràpida i senzilla. Permet integrar a la web l’opció de compartir-la en xarxes socials (facebook, twitter...) es pot visualitzar a través del mòbil. No hi ha ni compromís ni permanència. Té un servei tècnic disponible les 24 hores al dia.







2. Diferenciar entre: generadors de webquest, generadors de planes web i software de

creació de web.



· Generador de webquest: mitjançant aquests generadors podem crear la nostra webquest. És necessari enregistrar-se per poder confeccionar-la.

·    Generador de pàgines web: podem crear les nostres planes web, incloent generadors de webquests.

·  Software de creació web: permet crear pàgines web. Per poder publicar-ho no es necessari un altre servidor, anomenat servidor d’allotjament de planes web.



3. Identificar servidors on publicar documents web.



Com a servidors on publicar els documents web n’he trobat gaires, però tots els trobats estan en anglès , he posat:




4.-Seleccionar una eina i crear l’estructura de i navegació de la webquest amb l’eina seleccionada.  

L’eina que hem triat per fer la nostra webquest és l’aula 21; ja que és la més completa i ens pareix la de més fàcil ús. La podem dissenyar al nostre gust i classificar la informació d’una forma molt clara.






sábado, 24 de noviembre de 2012

PRÀCTICA VI

Aquesta pràctica m'ha costat un poc més. Però no pel maneig del programa de presentacions (que la tenc per mà) si no pel fet de penjar la presentació a internet sense perdre cap de les característiques; com puguin ser el so o la interacció.

Per solventar això i baix ajuda de la profe, he penjat la presentació en carpetada al dropbox i la part positiva és que he aprés a manetjar aquest altre recurs.

Els progrrames de presentacions són molt útil dins el món de l'educació, ja que et pot ajudar a trasmetre la sessió d'una forma més visual i interactiva, per altre banda pots muntar activitats, que és el que hem fet.

Per veure l'activitat heu d'accedir a l'enllaç descarregar-vos la carpeta i obrir el ppt i presentar. Espero que vos agradi.

Vicky

martes, 20 de noviembre de 2012

ACTIVITATS BLOC 3

La recerca d'aquestes activitats les hem duit endavant amb parella na Bel Martí Sansó i jo, Victòria Vilaret.
Una vegada exposades hem corregit qualcuna d'elles ja que no acabaven de ser les activitats demanades.
Qualcunes de les activitats els hem trobades a internet i hem penjat l'adreça que hi condueix, d'altres les hem creades i pasades  a paper, fruit d'experiencies viscudes.

Espero que vos agradin.

Vicky

lunes, 5 de noviembre de 2012

PRÀCTICA V

Ara toca l'audio, hem aprés a emprear el pragrama d'Audacity. No he tinguts molts problemes ja que són semblants a altres programes per mesclar música, com el Magix music o Music mixer.
Per preparar les sessions d'aquagym vaig haver d'aprender a manetjar aquets tipus de programa. I el Audacity és molt bo de manetjar, molt intuitiu.
Aquest programa pot ser útil per fer el so d'un diaporama, presentació o d'una entrevista que puguin fer els infants a classe, per altre banda és divertit per ells com podreu comprovar a l'audio.
He posat de fons 30 segons de la cançó de Spiderman cantada per Michael Buble. L'he presentada junt amb el meu fill-ajudant. He repetit fins a quatre vagades el so d'un aerosol (desplaçant i graduant el volum a conveniència), que simula el moment en que n'Espiderman treu la teranyina. I al final si bé he anat baixant la sortida del so del primer canal, li he sumat alhora l'audio d'un nou canal estereo en la qual es sent la tornada de la cançó
Vos deixo l'enllaç pràctica V, espero que vos agradi.

Vicky

domingo, 28 de octubre de 2012

Pràctica IV

Aquesta darrera pràctica ha costat més pel fet d'haver d'aprendre el maneig d'un programa concret; GIMP.
És un programa de retoc fotogràfic i composició. És molt semblant al photoshop d'Adobe.

Aleshores posats per feina ens hem fet una fotografia, hem reduit la imatge i hem retallat el perfil. He cercat un fons ambientat amb el Hallowoen i muntat. Per acabar he posat un poquet de text.

I la veritat és que ha servit per evadir-se un poquet de la classe.

Fins la propera

Victòria Vilaret

jueves, 25 de octubre de 2012

PRÀCTICA III.  Materials multimedia
 
Vaig realitzar aquesta pràctica juntament amb n'Andrea Vallori.Hem seguit amb el material multimedia.
Aquest pic, hem agafat les eines de creació de còmic, de pòsters i d'activitats interactives que citarem la setmana passada i hem fet una fitxa que ens indica les característiques més bàsiques

Aquí vos deixo l'enllaç on hi ha les tres fitxes fetes: 

La segona tasca  hem creat una activitat interactiva sobre el projecte que duim a terme a l'assignatura.
Hem creat una crucigrama relacionat amb l'àrea de música per tal que els alumnes utilitzin les TIC com a recurs en el seu procés d'aprenentatge.

La nostra activitat es troba seguint el següent enllaç:

http://www.educaplay.com/es/recursoseducativos/705967/crucigrama.htm 

Espero que vos agradi, un aferrada.

Vicky

jueves, 18 de octubre de 2012


  II Pràctica


Per parelles hem cercat un material multimèdia i l'hem avaluat seguint la fitxa feta per Pere Marqués. Vaig fer parella amb n'Andrea Vallori i estriarem una activitat de  EDU365,  una activitat de música d'Educació Primària, de forma narrada i atractiva visualment. L'avaluació m'ha ajudat ha ser més crítica amb les activitats i no deixar-me guanyar del primer cop. L'activitat concretament ha destacat per mancances, però vull recalcar que l'avaluació no és de la pàgina, que crec que ens pot aportar molt. La pàgina és:

http://www.edu365.cat/primaria/muds/musica/stravinski/jocs/princeses/joc.html

La fitxa d'avaluació de Pere Marquès que he realitzat a l'activitat la podeu trobar a  la següent direcció:




Més tard, ja a casa per que a classe no donar temps cercarem una sèrie d'eines per crear materials multimèdia.




Eina per crear activitats interactives:


El sistema Lim és un entorn per la creació de materials educatius, format per un editor d'activitats (EdiLim), un visualitzador (LIM) i un arxiu en format XML (llibre) que defineix les propietats del llibre i les pàgines que el composen.  

Eina per crear un còmic:

Els estudiants poden dissenyar personatges flexibles, amb expressions i posant-los en qualsevol posició. A més, poden estilitzar el text en dinàmics globus de diàlegs, personalitzar accessoris i crear fons reutilitzables; de manera que així van creant el seu còmic.

Eina per crear muntatges fotogràfics:



És una eina de fàcil ús per aconseguir creacions, montatges fotogràfics, eines de disseny gràfic  i d'il·lustració.
Eina per crear pòsters visuals:
Pots unir les idees i mitjans de comunicació, a una wiki pissarra dinàmica. Utilitzar fotos, vídeos i altre contingut web per crear cartells i presentacions.

Eina per crear podcast:

http://www.podomatic.com/login.
Podomatic ens permet distribuir arxius multimèdia mitjançant el seu servei, sempre amb una prèvia subscribsió.



Eina per crear un blog:
http://www.blogger.com/
Com a resultat d'ús, aquest blog.
Eina per publicar arxius:
Eina molt útil que ja hem utilitzat  i que ens ajuda a la publicació d'arxius per poder visualitzar per varis usuaris i des de diferents bandes.

Banc de sons:

http://www.freesfx.co.uk/
És una eina per crear i emmegatzamar els sons de les diferents aplicacions, jocs, pel·licules ... que puguin necessitar acompanyament.

miércoles, 3 de octubre de 2012

No m'agrada marcar-me expectatives de cap assignatura. Si llavors no són cobertes t'endus una bona decepció. M'estim més està oberta a tot el que s'ensenyi i agafar el que crec que pugui ser útil; per aplicar més endavant. tant a nivell personal com a nivell professional.

Respecta el respost a l'enquesta, no em sorpren. Soc d'una fornada que li agrada dedicar més hores a les relacions personals, en viu i en directa; i tenir aficions més dinàmiques. Encara així crec que soc una persona molt activa digitalment parlant, per l'edat i la professió que tinc.

En el symbaloo he afegit certes pàgines que utilitzo sovint; com puguin ser el sofcatalà o el diari de Balears i altres eines, com el Canal d'Història o el Youtube que m'agrada visualitzar-les quan tenc un temps. Tanmateix encara em falta posar-ne més, que poc a poc aniran formant aquest mosaic.